ua en ru

Обмін полоненими: до 15 осіб відмовляються від передачі в ОРДЛО

Обмін полоненими: до 15 осіб відмовляються від передачі в ОРДЛО Фото: учасники обміну полоненими (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Перед обміном полоненими частина утримуваних заявила про бажання залишитися на українській стороні

Перед обміном полоненими на Донбасі до 15 утримуваних Україною відмовилися від передачі в окремі райони Донецької та Луганської областей і заявили про бажання залишитися на українській стороні. Про це заявила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, передає "Громадське".

Зокрема, після новини про погодження списку на обмін полоненими стало відомо, що три людини відмовилися від обміну і заявили про бажання залишитися на українській стороні.

Також повідомляється, що 43 особи зі списку 306 утримуваних Києвом не приїхали на обмін, тому що раніше відбули покарання і були звільнені. Крім того, за словами омбудсмена Валерії Лутковської, до 15 осіб з тих, які приїхали на обмін, відмовляються повертатися в ОРДЛО.

Нагадаємо, раніше перший заступник спікера Верховної Ради і представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи по Донбасу Ірина Геращенко заявила, що сторони обговорили списки на обмін і приступили до процедури.