ua en ru

В обласних центрах України вивішують прапори ЄС на підтримку безвізу

В обласних центрах України вивішують прапори ЄС на підтримку безвізу Фото: прапори на Харківській ОДА

Флешмоб в підтримку безвізу набирає обертів

Перший прапор ЄС на будівлі обласної державної адміністрації (ОДА) з'явився в Харкові ще 10 травня, напередодні ухвалення остаточного рішення про надання Україні безвізового режиму. Про це в коментарі журналістам заявила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, закликавши й інші області підтримати флешмоб.

"Віримо, що Рада ЄС остаточно затвердить безвізовий режим для громадян України. Це перший, але дуже важливий крок до інтеграції України в Європейський союз", - зазначила Світлична.

Відзначимо, 11 травня гігантський прапор ЄС з'явився в Житомирі на будівлі УТОСу в центрі міста. Там планують зафіксувати рекорд України – прапор повинен стати найбільшим прапором ЄС в країні – 454 кв. м.

alt

Після прийняття рішення про безвіз прапори України і ЄС з'явилися на будівлі Київської ОДА.

alt

Крім того, як стало відомо, сьогодні планують підняти прапор Євросоюзу на найвищому флагштоці Запоріжжя – на острові Хортиця. В Ужгороді, Рівному та Херсоні рішення про безвіз відзначать урочистим підняттям прапорів ЄС.

Нагадаємо, сьогодні Рада ЄС проголосувала за надання безвізового режиму для громадян України. Міністри країн Євросоюзу з питань сільського господарства і рибальства в більшості своїй схвалили надання безвізового режиму Україні.

Це голосування стало останнім у процедурі лібералізації візового режиму для громадян України. Далі - підписання відповідного документа 17 травня в Страсбурзі президентом Європарламенту Антоніо Тальяні і представником Мальти. Через 20 днів після того, як дану постанову буде опубліковано в офіційному віснику Євросоюзу, безвізовий режим для громадян України набуде юридичної сили.