ua en ru

Обсяг інвестицій в проект "200 МВт Запорізької області" становить близько 300 млн євро, - ДТЕК

Обсяг інвестицій на реалізацію проекту "200 МВт Запорізької області" становить близько 300 млн євро. Про це РБК-Україна заявив генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко.

"Сьогодні ми на стадії реалізації" пілотного "проекту" 200 мВт Запорізької області ". На цьому майданчику обсяг інвестицій близько 300 млн євро. Сьогодні ми розглядаємо різні форми інвестування, перш за все це буде на базі компанії ДТЕК, також ми розглядаємо стратегічне партнерство, але поки це тільки наш проект. Станція буде розташована на Бокіэвському майданчику в Запорізькій області", - повідомив М.Тимченко.
Також він зазначив, що будівництво вітроелектростанції (ВЕС) вже починається, на сьогодні у компанії готова вся проектна документація. "На першому етапі - інфраструктура, лінії електропередачі, підключення в мережу. Сьогодні ми ведемо контрактні переговори з постачальником устаткування", - зазначив М.Тимченко.
Відзначимо, ДТЕК планує реалізувати пілотний проект у галузі альтернативної енергетики і побудувати в Приазовському районі Запорізької області Ботієвську вітряну електричну станцію встановленою потужністю 200 МВт.