ua en ru

Обама висунув на пост міністра торгівлі США мільярдерку Пенні Прітцкер

Володарка мільярдів Пенні Прітцкер висунута президентом США Бараком Обамою на пост міністра торгівлі країни. Про це повідомляє Associated Press.

У своїй промові в Білому домі Обама назвав Прітцкер одним з найвидатніших лідерів бізнесу в США. Тепер кандидатурі Прітцкер належить схвалення Сенатом США.

Прітцкер входить до складу ради директорів мережі готелів Hyatt, який належить її родині - її батько був засновником компанії. Майно Прітцкер оцінюється в 1,85 млрд доларів. У 2008 році спостерігачі очікували, що Обама запропонує їй посаду міністра торгівлі, однак тоді президент зробив вибір на користь губернатора штату Вашингтон Гаррі Лока.

Американські ЗМІ відзначають, що Обама знайомий з Прітцкер з 1990-х років, коли вона займалася збором коштів для його передвиборної компанії в штаті Іллінойс. Прітцкер також керувала фандрайзингової частиною президентських компаній Обами в 2008 і 2012 роках.

Попередній міністр торгівлі США подав у відставку після того, як став винуватцем двох ДТП. За його словами, причиною ДТП став його стан здоров'я - воно не дозволило йому продовжувати виконувати обов'язки міністра.