ua en ru

Обама вперше в історії США вводить обмеження на викиди двоокису вуглецю

Адміністрація Президента США Барака Обами запроваджує жорсткі екологічні вимоги до електростанцій і вперше вводить суворі обмеження на викиди в атмосферу, які теоретично можуть сприяти глобальному потеплінню.

Адміністрація Президента США Барака Обами (на фото) запроваджує жорсткі екологічні вимоги до електростанцій і вперше вводить суворі обмеження на викиди в атмосферу, які теоретично можуть сприяти глобальному потеплінню, передає Associated Press.

Нова постанова призведе до перебудови сфери виробництва електрики в США, спалювання вугілля на електростанціях повинно поступитися місцем більш екологічно чистих джерел енергії. Воно також є ключовим кроком у рамках програми Обами по боротьбі з глобальним потеплінням, оскільки воно покликане допомогти припинити те, що він назвав "необмеженим викидом забруднює атмосферу вуглекислого газу електростанціями.

Запропоноване нове правило переслідує ті ж цілі, що і заходи, оголошені роком раніше. Нові вугільні електростанції повинні застосовувати дорогі технології по уловлюванню двоокису вуглецю та її підземної утилізації.

Представники енергетичної галузі, так само як і представники Республіканської партії, заявили, що із-за цієї постанови в США більше не буде побудовано жодної вугільної електростанції.

Напередодні метеорологи повідомили, що в Західній Європі зима 2013-2014 рр. очікується найхолоднішою за останні 100 років. Вони стверджують, що фаза глобального потепління на Землі, що спостерігається в 1980-х і 1990-х рр., міцно змінилася фазою глобального похолодання.