ua en ru

НУ-НС не рекомендувала В.Карпунцова на посаду члена ЦВК, - Т.Стецьків.

Фракція "Наша Україна - Народна самооборона" спростовує слова заступника глави Секретаріату президента Ігоря Попова про те, що вона нібито рекомендувала кандидатуру Валерія Карпунцова на посаду члена Центральної виборчої комісії (ЦВК) України за своєю квотою. Про це повідомив заступник голови фракції "НУ-НС" Тарас Стецьків в ефірі Першого національного каналу.

"Відповідально заявляю: фракція НУ-НС не давала ніяких рекомендацій щодо внесення будь-яких кандидатур на посаду члена ЦВК замість звільненого Анатолія Писаренка, який був свого часу призначений за квотою нашої фракції", - наголосив Т.Стецьків.

"Більшість фракцій НУ-НС та БЮТ проголосували за кандидатуру Валерія Карпунцова, хоча її внесення стало для нас цілковитою несподіванкою. На жаль, Президент Віктор Ющенко не узгоджував із жодною з парламентських фракцій кандидатуру на посаду члена Центрвиборчкому і тим самим спричинив провал голосування у Верховній Раді", - підкреслив заступник голови фракції НУ-НС.

"Внаслідок таких дій глави держави Центральна виборча комісія підходить до другого туру президентських виборів недоукомплектованою, а у її складі існує кількісний перекіс на користь Партії регіонів. Це не сприяє чесному і справедливому виборчому процесу", - зазначив Т.Стецьків.

Нагадаємо, до парламенту було внесено кандидатуру В.Карпунцова на посаду члена ЦВК замість А.Писаренка, який досяг пенсійного віку. Однак ВР не підтримала це призначення.