ua en ru

Новий заступник голови СБУ Демчина захищав "діамантових прокурорів", - Касько

Новий заступник голови СБУ Демчина захищав "діамантових прокурорів", - Касько Фото: Віталій Касько

Касько ставить під сумнів прагнення влади боротися з корупцією в Україні

Колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько заявляє, що новопризначений перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина захищав "діамантових прокурорів". Про це Касько написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.


"Ось така от заміна Віктору Трепаку. Той, хто разом з Шокіним і Столярчуком захищав "діамантових прокурорів" і кого преса називала "смотрящим" в СБУ від Кононенка - тепер перший заступник голови СБУ по боротьбі з корупцією. А той, хто зловив "діамантових прокурорів" - звільнений з органів СБУ. І сталося це символічно - практично на річницю "діамантової" справи. В когось ще є питання, чи хоче нинішня влада боротися з корупцією в Україні? В мене немає..." - написав екс-замгенпрокурора.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко здійснив ряд кадрових змін в керівному апараті Служби безпеки України. Відповідні укази він підписав 16 липня. Зокрема, президент призначив Павла Демчину першим заступником голови СБУ - начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України.