ua en ru

Новий КПК передбачає обладнання судових залів в Україні відеотехнікою для проведення допитів, - АП

Новий варіант Кримінально-процесуального кодекса України (КПК) дебюрократизує кримінальний процес та зобов`яже суди обладнати щонайменше два зали кожного суду для проведення допитів в режимі відеоконференцій. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив керівник головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України Андрій Портнов, передає кореспондент РБК-Україна.
"У проекті пропонується... скоротити процесуальні строки насамперед шляхом дебюрократизації кримінального процесу, що передбачає усунення необхідності складання багатьох формальних документів. Ми практично скасовуємо десятки непотрібних ухвал, постанов і процедурних, інших актів, які заважали розслідувати (справу) і фактично кидали слідчих і прокурорів на те, щоб вони постійно працювали з документами, а реальне розслідування фактично затягувалося", - сказав Потрнов.
Також цим документом передбачається введення допиту в режимі відеоконференції. "Це дистанційне провадження, яке буде введено по всій території України. Кожен суд має бути обладнаний системами відеоконференції. Не менше двох залів в кожному суді мають бути обладнані такою системою", - сказав Портнов.
За його словами, це дозволить зекономити на кримінальному провадженні всім сторонам - і тим, хто їде давати покази, і тим хто рослідує, і тим, хто проводить досудове і судове розслідування.