ua en ru

Новим центром економічної кризи став ЄС, - Янукович

Новим центром економічної кризи став ЄС. Про це у ході 9-ої Ялтинської щорічної зустрічі YES заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вже четвертий рік зберігається у світовій економіці період напруженості. Єврозона проходить найкритичнішу смугу, складна ситуація в США, спостерігається спад в Китаї. А це призвело до нестабільності на глобальних ринках. У бізнес-середовищі знову сумніваються в перспективах світової економіки", - сказав Янукович.

Зараз, за його словами, новим центром економічної кризи став Європейський Союз. "Країни, які, в останні 20-30 років розвивалися за рахунок нарощування кредиту і споживання, обтяжені боргами. Більше вони не можуть нарощувати економічне зростання за рахунок кредиту, спостерігається спад ділової активності. Зробити перезавантаження в рамках старої парадигми не вийде. Щоб вийти з кризи, цим державам потрібно пройти шлях структурних реформ і перетворень. У таких умовах свій історичний шанс отримують інші країни. Саме вони можуть включитися в глобальну гонку і вийти на передові позиції у новому посткризовому світі", - сказав Янукович. Такою передовою країною, за його словами, може стати Україна.

Читайте також: ЄС не зацікавлений в паузі у відносинах з Україною, - Фюле