ua en ru

Нові будівельні норми вводяться всупереч рішенню суду, - Мінрегіон

Нові будівельні норми вводяться всупереч рішенню суду, - Мінрегіон Фото: Міністерство регіонального розвитку (Віталій Носач/РБК-Україна)

ДБН "Планування і забудова територій" вступають в силу 1 вересня

Державні будівельні норми (ДБН) "Планування і забудова територій" вступають в силу 1 вересня, незважаючи на рішення Київського окружного адмінсуду про призупинення дії наказу міністерства про затвердження даних норм. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

"Вступ в дію нових ДБН "Планування і забудова територій" не зупиняється! Нові ДБН вступають в дію з 1 вересня", - написав Парцхаладзе.

Крім того, він звернув увагу на те, що архітектурні і проектні організації, генеральні підрядники, замовники будівництва повинні проектувати нове будівництво згідно з новими нормами.

Нові будівельні норми вводяться всупереч рішенню суду, - Мінрегіон

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України опублікувало нові державні будівельні норми, що стосуються вулиць, доріг і населених пунктів.

Пізніше Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію державної будівельної норми "Планування і забудова територій", яка повинна була вступити в силу з 1 вересня.