ua en ru

Нові правила поставок води будуть введені до кінця 2011 р., - Акімова

До кінця року буде введена нова редакція будівельних норм і правил, що стосуються водовідведення і поставок води в рамках внесення змін до закону про загальнодержавну програму "Питна вода України" на 2006 - 2020 рр. Про це повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Останнім часом Президент робив особливий акцент на поліпшенні якості води і, зокрема, на поліпшенні забезпечення високоякісною водою. І тому підписання Президентом закону про зміни до загальнодержавної програми "Питна вода" - це один з кроків в цьому напрямі... Стара програма має бути оновлена з багатьох причин. Насамперед, вперед пішли загальносвітові стандарти якості води, і вони повинні враховуватися при формуванні будь-якого набору заходів... До кінця року буде введена нова редакція будівельних норм і правил, що стосуються водовідведення і поставок води", - сказала Акімова.

За її словами, якщо стара програма припускала фінансування винятково з держбюджету, то нова програма припускає, що значний акцент має бути зроблений на недержавні кошти. "А ви знаєте, що такі організації, як Світовий банк і ЄБРР, готові фінансувати поліпшення поставок якісної води для населення? У новій програмі передбачається майже дві третини коштів використовувати з небюджетних джерел... Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері комунальних послуг, - на неї покладається функція перегляду тарифів водовідведення і поставок води", - відзначила Акімова.