ua en ru

Новини України за 27 липня: молебен у Києві і зміна керівництва МОЗ

Новини України за 27 липня: молебен у Києві і зміна керівництва МОЗ Фото: молебен у Києві

Найголовніше за середу

Новини України та світу за 27 липня: у Києві пройшов молебен парафіян УПЦ МП, в керівництві МОЗ сталися кадрові перестановки, Луценко підписав підозра Онищенко, Кабмін визначився з складом правління "Укрзалізниці", а також призначив новим в. о. директора "Укрспирту".

У Києві пройшов молебен парафіян УПЦ МП

Хресний хід парафіян і священнослужителів УПЦ АП на Київ у середу завершився молебнем на Володимирській гірці у центрі столиці. Незважаючи на очікувані провокації та сутички, заходи пройшли досить мирно, а кілька осіб, які звернулися за медичною допомогою, постраждали від спеки і тисняви. Після молебну хресний хід вирушив у Лавру на всеношну службу.

Цікаво, що, згідно з даними УПЦ МП, у молебні на київських схилах взяли участь близько 100 тис. вірян. У той же час поліція назвала набагато більш скромні цифри - 14 тис. чоловік.

Молебень УПЦ МП

Фото: хресний хід у Києві

У керівництві МОЗ сталися кадрові перестановки

Кабминистров призначив директора гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців Уляну Супрун виконуючим обов'язки міністра охорони здоров'я. Минулого тижня вона була призначена заступником глави МОЗ. І сьогодні ж з посади заступника міністра охорони здоров'я пішов Віктор Шафранський, який займав до призначення Супрун посаду в. о.

Моз

Фото: Уляна Супрун

Луценко підписав підозра Онищенко

Генпрокурор Юрій Луценко нарешті підписав підозра народному депутату Олександру Онищенку. З моменту зняття з нього недоторканності пройшло більше 20 днів, і нардеп давно виїхав з України. Однак глава антикорупційної прокуратури Назар Холодницький пообіцяв, що Онищенко обов'язково оголосять у міжнародний розшук.

У той же час в НАБ повідомили, що директор біржі "Львівська універсальна" Пігуляк Василь дав викривальні свідчення у "газовій схемі" Онищенко.

Новини України за 27 липня: молебен у Києві і зміна керівництва МОЗ

Фото: Олександр Онищенко

Кабмін визначився з складом правління "Укрзалізниці"

Вчора міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив радісну звістку: уряд нарешті прийняло остаточне рішення щодо складу правління УЗ"! Зокрема, за його словами, до складу правління увійшли Олександр Бужор, Іренеуш Василевськи, Марк Злосний, Желько Марчек, Сергій Михальчук, Ремігіуш Пашкевич.

Новини України за 27 липня: молебен у Києві і зміна керівництва МОЗ

Фото: Володимир Омелян

Уряд призначив Дрожжина в. о. глави "Укрспирту"

Ще одна зміна в. о., правда, не в міністерстві, а на держпідприємстві. Посаду в. о. директора ДП "Укрспирт" зайняв колишній банкір Олег Дрожжин. У той же час раніше перебував у цьому статусі Сергій Блескун залишився на посаді заступника голови "Укрспирту".

Новини України за 27 липня: молебен у Києві і зміна керівництва МОЗ

Фото: Сергій Блескун залишився в "Укрспирті" на посаді заступника директора