ua en ru

Новини України за 11 липня: ЗВТ з Канадою і зміна глави представництва ЄС

Новини України за 11 липня: ЗВТ з Канадою і зміна глави представництва ЄС Фото: за словами Трюдо, Канада завжди буде стояти на стороні України

Найголовніше за понеділок

Новини України та світу за 11 липня: Україна і Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі, новим главою представництва ЄС в Україні стане француз Х'ю Мінгареллі, Єврокомісар Йоханнес Хан прогнозує остаточне рішення про безвізовий режим для України восени, Андрій Парубій заявив, що Кремль готує провокації в Києві за участю релігійної громади 26 липня, а Анжела Стрижевська призначено заступником генпрокурора України

ЗВТ України з Канадою

Вчора головною новиною України стало те, що під час візиту прем'єра Канади Джастіна Трюдо в Україну між сторонами було підписано угоду про зону вільної торгівлі. Так, документ забезпечує поглиблення торговельного та економічного співробітництва, в тому числі в частині торгівлі промисловими та сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель. Як відомо, після вступу в силу цієї угоди, Канада забезпечить українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів. Як зазначив Петро Порошенко під час підписання договору, "це привілейований доступ українських товарів, канадських товарів відповідно, це нові можливості для розширення ринків".

Новини України за 11 липня: ЗВТ з Канадою і зміна глави представництва ЄС

Фото: договір підписали глава МЕРТ Степан Кубів і міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд

Новий глава представництва ЄС в Україні

У вересні зміниться голова представництва Європейського Союзу в Україні. Зараз цю посаду займає Ян Томбінський, а з осені його наступником буде француз Х'ю Мінгареллі. Зазначимо, що цей процес проходить в рамках планової ротації. Так, посол ЄС обирається раз на чотири роки. Ян Томбінський був призначений на цю посаду в 2012 році. Тепер він відправиться представником ЄС в іншу європейську країну.

Новини України за 11 липня: ЗВТ з Канадою і зміна глави представництва ЄС

Фото: наступник Томбінського почне роботу у вересні цього року

Хан прогнозує остаточне рішення по безвизу для України восени

В ході прес-конференції єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоханнес Хан заявив про те, що остаточне рішення про надання безвізового режиму Україні буде восени 2016 року. У той же час він підкреслив, що зараз необхідні для цього рішення залежать також і від українського парламенту. Також Хан додав, що "самий крайній термін ухвалення рішення - жовтень".

Новини України за 11 липня: ЗВТ з Канадою і зміна глави представництва ЄС

Фото: за словами Хана, самий крайній термін ухвалення рішення - жовтень

Провокації Кремля

Спікер ВР Андрій Парубій заявив про те, що Кремль готує провокації в Києві за участю представників однієї з релігійних організацій і так званих козаків 26 липня під час хресного ходу. За його словами, "ворог розробляє плани дестабілізації ситуації всередині країни через створення штучної політичної кризи з безладами на вулицях". У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що МВС і СБУ стежать за ситуацією і будуть прагне не допустити провокацій і нападів на учасників "хресного ходу".

Новини України за 11 липня: ЗВТ з Канадою і зміна глави представництва ЄС

Фото: Парубій закликав силовиків провести бесіди з організаторами хресного ходу задля недопущення провокацій

Стрижевська стала заступник голови ГПУ

У Луценка з'явився ще один помічник. Так, колишня суддя Печерського районного суду Києва Анжела Стрижевська призначено заступником генпрокурора України. Відзначимо, що вона відома тим, що, будучи суддею Печерського районного суду Києва, продовжив термін утримання під вартою заарештованому після Помаранчевої революції "регіоналу" Борису Колеснікову за підозрою у вимаганні акцій донецького торгового центру "Білий лебідь". Новопризначена заступник генпрокурора після Печерського райсуду працювала в Апеляційному суді Києва, потім в апараті ГПУ. До призначення заступником голови ГПУ працювала начальником Управління реформ і якості роботи Генпрокуратури.

Новини України за 11 липня: ЗВТ з Канадою і зміна глави представництва ЄС

Фото: Юрій Луценко призначив Стрижевську заступником генпрокурора

Читайте також: авторські матеріали про нові можливості для українського бізнесу в результаті підписання ЗВТ України з Канадою, а також про те, хто і навіщо купує українські банки сьогодні.