ua en ru

Новини України за 10-12 червня: санкції РФ будуть продовжені, а суддям у відставці відновили доплати

Новини України за 10-12 червня: санкції РФ будуть продовжені, а суддям у відставці відновили доплати Фото: КСУ визнав неконституційним скасування довічних доплат до пішов у відставку суддям

Найголовніше за п'ятницю і вихідні

Новини України та світу за 10-12 червня: санкції ЄС проти Кремля будуть продовжені ще на півроку, Конституційний суд скасував обмеження довічних доплат суддям у відставці, "Нафтогаз" відмовився купувати газ у Росії на запропонованих умовах, Юрій Луценко вважає неприпустимим скасування закону про люстрацію, в Києві відбувся Марш рівності, а у Флориді невідомий біля нічного клубу вбив 50 чоловік, а ще 53 отримали поранення

Санкції ЄС проти Кремля будуть продовжені ще на півроку

Financial Times з посиланням на джерела в Брюсселі повідомляє про те, що країни ЄС відклали розгляд своїх вимог до РФ до саміту, який відбудеться в грудні. Таким чином, санкції проти Росії продовжено ще на півроку. Повідомляється, що прийняття рішення найближчим часом могло б спровокувати суперечки між деякими країнами. Зокрема, Угорщина, Греція чи Італія хотіли б переглянути обмеження, а Польща і країни Прибалтики в свою чергу наполягають на продовження обмежувальних заходів. тому було прийнято рішення відкласти прийняття рішення з цього питання. У той же час відзначається, що згода країн на "автоматичне продовження" обмежень почасти пояснюється очікуваннями того, що це буде останній раз, коли ми продовжуємо санкції, у всякому разі в повній мірі".

Новини України за 10-12 червня: санкції РФ будуть продовжені, а суддям у відставці відновили доплати

Фото: передбачається, що це буде останній раз, коли ЄС продовжує санкції, у всякому разі, в повній мірі

КСУ скасував обмеження довічних доплат суддям у відставці

КСУ визнав неконституційним скасування довічних доплат до пішов у відставку суддям. Таким чином, відповідне рішення передбачає відновлення доплат до пенсій суддів з 1 червня. Як розповів народний депутат Леонід Ємець, суд також скасував обмеження сум відповідних доплат, тому вони можуть складати понад 10 тисяч гривень. Також він зазначив, що "мова йде не про тих суддів, які будуть набрані на нових конкурсах за новим законом - мова йде про тих суддів, які працювали при Януковичі, при Кучмі. Мова йде про тих суддів, які зараз терміново почнуть звільнятися для того, щоб отримати собі ці сверхвыплаты".

Новини України за 10-12 червня: санкції РФ будуть продовжені, а суддям у відставці відновили доплати

Фото: доплати суддям у відставці можуть становити понад 10 тис. гривень

"Нафтогаз" відмовився купувати газ у Росії на запропонованих умовах

Директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив про те, що компанія відмовляється купувати газ у Росії на запропонованих Міненерго РФ умовах. За його словами, "Нафтогаз" не вважає, що названа російським відомством ціна є нижчою за ринкову. Вітренко наголосив, що "вчора на німецькому ринку (хаб NCG) ціна на липень, наприклад, була нижче 173 доларів", і додав, що "весь необхідний газ купимо на європейському ринку". Нагадаємо, що за словами глави Міненерго Росії Олександра Новака, розрахункова ціна російського газу для України на II квартал 2016 року становить 177 доларів за тисячу куб м.

Новини України за 10-12 червня: санкції РФ будуть продовжені, а суддям у відставці відновили доплати

Фото: у "Нафтогазі" вважають завищеною ціну в 177 доларів за тис. кубометрів

Луценко вважає неприпустимим скасування закону про люстрацію

Юрій Луценко вважає неприпустимим скасування закону про люстрацію, який, за його словами, дав вагомі результати в ГПУ. Так, генпрокурор зазначив, що люди, що фабрикували справи проти Евромайдана і були замішані в переслідуванні опозиції часів президентства Януковича не повинні мати права працювати на своїх посадах, або ж відновлюватися в них. Також Луценко заявив, що якщо КСУ прийме рішення про скасування цього закону, то він звернутися до нардепів від БПП з пропозицією прийняти новий закон з більш жорсткими критеріями і з розширеною базою підлягають перевірці людей. Він підкреслив, що "якщо Конституційний суд піде проти волі народу України – це стане початком кінця цього складу суддів". у той же час, сьогодні в КСУ в ході закритого засідання розглядалося питання про визнання неконституційним закону про люстрацію, однак коли буде прийнято рішення не повідомляється.

Новини України за 10-12 червня: санкції РФ будуть продовжені, а суддям у відставці відновили доплати

Фото: Юрій Луценко допускає, що скасування закону про люстрацію стане останнім рішенням цього складу КСУ

У Києві пройшов Марш рівності

У неділю, 12 червня, у Києві пройшов Марш рівності. Близько 500 представників ЛГБТ-спільноти пройшли маршем від головного корпусу університету Т. Р. Шевченка по вулиці Володимирській до станції метро "Площа Льва Толстого". Під час маршу відбулися кілька незначних провокацій. Зокрема, чоловік активно виступав проти проведення заходу, однак його відвели представники поліції. Крім того, у заході взяли участь народні депутати Мустафа Найєм і Сергій Лещенко.

Новини України за 10-12 червня: санкції РФ будуть продовжені, а суддям у відставці відновили доплати

Фото: учасники ЛГБТ-маршу скандували "Права людини понад усе", "Любов одна на всіх"

Стрілянина у Флориді

В ніч з суботи на неділю у місті Орландо штату Флорида невідомий відкрив стрілянину в нічному клубі. В результаті вбито 50 осіб, і ще 53 поранені. Як повідомляють очевидці, під час нападу клуб був переповнений, там проходила латинська вечірка. Невідомі увірвалися в клуб почали стріляти в людей і в стелю. Пізніше стало відомо про те, що стрілок був ідентифікований як Омар С. Матін, а відповідальність за подію взяв на себе ИГИЛ. Крім того, напад в нічному клубі стало самим "масовим смертоносним розстрілом" в історії США.

Новини України за 10-12 червня: санкції РФ будуть продовжені, а суддям у відставці відновили доплати

Фото: в результаті стрілянини у Флориді загинули 50 осіб і ще 53 отримали поранення

Читайте також: авторські матеріал про те, в яких умовах живуть мешканці будинків престарілих, а також про те, чому банки не готові кредитувати бізнес.