ua en ru

Новинський зустрівся з членом британського парламентського комітету з питань Brexit

Новинський зустрівся з членом британського парламентського комітету з питань Brexit Фото: Вадим Новинський

Один з лідерів "Опозиційного блоку" Вадим Новинський провів зустріч з депутатом Палати громад парламенту Великобританії Джоном Уіттінгдейлом. Про це повідомляє "112 Україна".

Як зазначається, мета візиту Уіттінгдейла в Україну – зустрічі з представниками українського парламенту і уряду, експертами, громадськими діячами, щоб розповісти про цілі Brexit, і як досвід Великобританії може бути застосовний в Україні.

Зокрема, в ході зустрічі Новинський і Уіттінгдейл прийшли до єдиної думки, що Україна "не повинна замикатися на євроінтеграційних процесах, а дивитися ширше на свої економічні інтереси", які пов'язані в тому числі з ринками Росії, СНД та інших країн.

"Повинен бути прагматичний підхід у вибудовуванні зовнішньої політики і економічної стратегії. Союзи заради спілок – це доля популістів. Ми повинні практично "на калькуляторі рахувати ефект від тієї чи іншої зовнішньополітичної угоди і керуватися виключно інтересами українців", - заявив Новинський на зустрічі зі своїм британським колегою.

Також британський і український парламентарії обговорили порушення прав опозиції. Джон Уіттінгдейлом зазначив, що в Британії опозиція захищена сильніше влади, в тому числі депутатською недоторканністю.

Зазначимо, Джон Уіттінгдейл – депутат Палати громад Парламенту Великобританії. Колишній голова міжпартійної групи по зв'язках з Україною, активно цікавиться українськими питаннями. Раніше був політичним радником прем'єр-міністра Маргарет Тетчер і працював міністром культури, медіа та спорту в уряді Девіда Кемерона. Був одним з 6 міністрів – прихильників виходу Великобританії з ЄС. Зараз він входить до парламентського комітету з питання виходу з ЄС.