ua en ru

НКРЗІ обмежила 11% збільшення тарифів на використання місця в кабельній каналізації електрозв’язку

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку і інформатизації (НКРЗІ) на своєму засіданні 30 грудня 2013 р. обмежила 11 відсотками збільшення тарифів на використання місця в кабельній каналізації електрозв'язку (ККЕ) для операторів телекомунікацій. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Розглянувши пропозиції операторів, які надають послуги з користування ККЕ, щодо розрахунків запропонованого ними рівня тарифів на послуги ККЕ на 2014 р., та обговоривши це питання з учасниками Асоціації операторів зв'язку "Телас", які користуються ККЕ, комісія визначила мінімально необхідне збільшення граничних тарифів на найбільш поширені послуги - бронювання місця в ККЕ і використання місця в ККЕ - на 11%", - йдеться в повідомленні.

Крім того, проектом нових граничних тарифів передбачено зміни на послуги, що замовляються найчастіше одноразово: з розробки та видачі технічних умов і на погодження робочого проекту - на 36,81 %, з технічного нагляду постачальником ККЕ - на 27 %.

"Впровадження таких розмірів граничних тарифів створить умови для покращення якості надання послуг, поліпшення стану споруд, для необхідного переобладнання колодязів ККЕ, запобігання несанкціонованому доступу до них, виключення спроб розкрадання прокладеного кабелю тощо", - пояснюють в НКРЗІ.

Як зазначають у відомстві, зазначені граничні тарифи будуть подані на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України та набудуть чинності з 1 лютого 2014 р., але не раніше дня офіційного опублікування.