ua en ru

НКРЗ передасть Міноборони України частину коштів від продажу 3G-лицензій.

Нацкомісія з питань регулювання зв'язку України передасть Міноборони України частину коштів від проведення тендерів на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології "Цифровий стільниковий радіозв'язок ІМТ-2000 (UMTS)". Таке рішення було прийнято 29 жовтня на черговому засіданні НКРЗ України, повідомляє прес-служба НКРЗ України.

Кошти підуть на переозброєння військових формувань засобами радіорелейного зв'язку та радіолокації.

Проект розпорядження буде направлено в установленому порядку на погодження до Мінтрансзв'язку України, Мінфіну, Мінекономіки, Міноборони, Мін'юсту.

Нагадаємо, В.Ющенко підписав 20 жовтня указ № 834/2009 "Про зупинення дії розпорядження Кабінету міністрів України від 16 вересня 2009 року №1119-р". Уряд цим розпорядженням доручив Міністерству оборони України, Міністерству транспорту та зв'язку України, Національній комісії з питань регулювання зв'язку України провести конверсію смуг радіочастот 1920-1935 МГц, 1950-1980 МГц, 2010-2015 МГц, 2020-2025 МГц, 2110-2125 МГц, 2140-2170 МГц для запровадження системи мобільного зв'язку третього покоління стандарту ІМТ-2000 (UMTS) шляхом зміни частотних присвоєнь радіоелектронних засобів спеціальних користувачів, які працюють у зазначених смугах радіочастот, і переведення їх поза такі смуги радіочастот (пункт 1).
Таким чином, Кабміном прийнято рішення щодо конверсії смуг радіочастот, які використовуються Збройними силами України (ЗСУ) та іншими спеціальними користувачами в інтересах національної безпеки та оборони України, і передачі права на користування такими радіочастотами операторам мобільного зв'язку, але не було передбачено комплекс заходів, який би забезпечував безперешкодне переведення радіоелектронних засобів таких користувачів на інші смуги радіочастот. Відтак, йдеться в указі Президента України, запропонований розпорядженням №1119-р механізм матиме наслідком зниження рівня боєздатності ЗСУ та інших військових формувань, їх бойової готовності до оборони держави.