ua en ru

НКРЗ погодила нові граничні тарифи на послуги телефонного зв'язку

Національна комісія з питань регулювання зв'язку України (НКРЗ) погодила нові граничні тарифи на послуги телефонного зв'язку з усіма зацікавленими органами. Про це на прес-конференції повідомив голова НКРЗ України Петро Яцук, передає кореспондент РБК-Україна.
"На сьогоднішній день нам погодили Держкомпідприємництва, Мінекономіки і всі зацікавлені органи", - сказав П.Яцук.

Крім того, відповідаючи на запитання, коли можуть бути введені нові граничні тарифи на послуги телефонного зв'язку, П.Яцук відповів, що це буде в "найближчим часом".
Як повідомляє НКРЗ, підвищення тарифів на послуги телефонного зв'язку планується проводити в два етапи протягом 2011 року. На першому етапі пропонується підвищити абонплату в найбільш дешевому і популярному пакеті тарифів на 25% із збільшенням кількості нетарифікованих хвилин з 200 до 400. На другому етапі кількість безкоштовних хвилин підвищиться до 600. Абонплата для жителів міст виросте на 8%, а для мешканців сіл та селищ міського типу - на 25%.
Для користувачів передплачених пакетів без щохвилинної тарифікації місцевих дзвінків планується підняти тарифи на першому етапі на 10%, а на другому - ще на 40%.
Таким чином, до кінця року НКРЗ пропонує підвищити мінімальну абонплату в містах на 35% - до 26,64 грн на місяць з ПДВ, в селах - більше ніж на 56%, до 16,42 грн на місяць з урахуванням ПДВ, а для абонентів з тарифними планами без тарифікації місцевих розмов - на 54%: до 41,61 грн на місяць з урахуванням ПДВ у містах і до 18,51 грн на місяць з урахуванням ПДВ у селах.