ua en ru

НКРЗ взяла за основу проект положення про надання послуг національного роумінгу

Національна комісія з питань регулювання зв'язку України (НКРЗ) 20 січня на черговому засіданні взяла за основу проект положення про надання послуг національного роумінгу. Про це повідомляє прес-служба НКРЗ.

Документ розроблено на виконання вимог закону України від 1 липня 2010 р. № 2392-VI "Про внесення змін до Закону України "Про телекомунікації" щодо збільшення переліку послуг".

Проект документу буде встановлювати обов'язок операторів рухомого (мобільного) зв'язку в межах України надавати можливість абонентам отримувати послугу національного роумінгу, за умови укладення відповідної письмової угоди між операторами. Таким чином, абоненти залишатимуться на зв'язку, навіть якщо перебуватимуть за межами зони покриття своєї мережі та у разі невідповідності рівнів якості, використовуючи мережу роумінг-партнера. Послуга буде надаватися на всій території України.

Користуючись цією послугою, споживач буде безоплатно отримувати електронне чи голосове повідомлення про зміну вартості послуг та у випадку появи нових роумінг-партнерів.

Також проектом положення передбачено обов'язок мобільних операторів звітуватися в НКРЗ про надані послуги національного роумінгу та повідомляти НКРЗ про укладення та припинення дії договорів з роумінг партнерами після їх укладання та припинення.

Проект положення буде визначати й порядок проведення НКРЗ досудового врегулювання спорів між операторами телекомунікацій з питань надання послуг національного роумінгу.