ua en ru

НКРЗ планує зобов'язати мобільних операторів обмежити використання похвилинної тарифікації розмов та плати за з'єднання

Національна комісія з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) хоче зобов'язати мобільних операторів пропонувати абонентам мінімум два тарифних плани з посекундною тарифікацією і без плати за з'єднання, а в інших - використовувати єдину вартість для всіх хвилин розмови. Про це йдеться в проекті "Правил надання телекомунікаційних послуг", розробленому НКРЗ, який є в розпорядженні "Комерсант-Україна".
Регулятор також має намір зобов'язати операторів встановлювати ліміти на витрату коштів у роумінгу, а також інформувати про кінцеву вартість послуг контент-провайдерів. У НКРЗ розраховують на вступ нових правил в силу вже в серпні. "У вівторок відбулося перше обговорення проекту з учасниками ринку. Їх зауваження приймаються до п'ятниці, а після вихідних комісія повернеться до доопрацювання", - повідомила прес-секретар НКРЗ Ольга Півень-Півнюк.
У нових правилах пропонується також поширити регулювання НКРЗ на операторів кабельного телебачення. Останнім можуть заборонити без згоди мешканців використовувати у власних цілях телеантени та їх інфраструктуру в багатоповерхових будинках.