ua en ru

НКРЗ планує до кінця 2010 р. внести до Кабміну проект нової редакції правил надання телекомунікаційних послуг, - Н.Костриба

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) України планує до кінця 2010 р. внести до Кабінету міністрів України проект нової редакції правил надання та отримання телекомунікаційних послуг. Про це в ході "круглого столу" повідомила член НКРЗ Надія Костриба, передає кореспондент РБК-Україна.
"Завтра ми виносимо цей допрацьований варіант на розгляд НКРЗ для колегіального прийняття рішення, після чого ми плануємо його повторно направити на узгодження зацікавлених центральних органів виконавчої влади... до кінця року внести в Кабмін", - наголосила член НКРЗ.
За її словами, нові правила передбачають, зокрема, право отримання споживачем інформації про ціну послуг з урахуванням всіх податків, зборів та неподаткових платежів; отримання за вибором споживача (тарифними планами), які передбачають:
- застосування тарифної одиниці - 1 с для послуг голосової телефонії та 1 Кбайт - для послуг передачі даних;
- відсутність тарифікації встановлення з'єднання;
- застосування в межах одного сеансу надання телекомунікаційної послуги тарифних одиниць однакового розміру та вартості. При цьому оператор може надавати на вибір споживача послуги, що тарифікуються на інших умовах.
Крім того, ці правила передбачають блокування на вимогу споживача доступу до певних послуг таких як міжнародні, міжміські розмови, інтерактивні послуги, роумінг. Також передбачається визначення споживачем граничного розміру плату за послуги, в т.ч. роумінгу та послуг третіх осіб, при досягненні якого оператор, провайдер тимчасово припиняє надання послуг.
За словами Н.Костриби, на сьогодні проведена робота з учасниками ринку щодо узгодження тих моментів, щодо яких були розбіжності.