ua en ru

НКРЗ схвалила план-графік проведення реформ у галузі

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) України схвалила план-графік проведення реформ в галузі зв'язку відповідно до програми економічних реформ на 2010-2014 рр. "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава". Про це повідомляє сьогодні прес-служба відомства.

Відповідно до реформи системи соціальної підтримки, упродовж 2010-2014 рр. програмою передбачено планомірне приведення регульованих тарифів для населення до економічного обґрунтованого рівня шляхом внесення змін до граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, затверджені рішенням НКРЗ від 28 квітня 2009 р. №1491 та до граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку затверджені рішенням від 4 грудня 2008 р. №1244.

З метою покращення бізнес-клімату та залучення інвестицій комісією запропоновано лібералізувати процедуру видачі документів дозвільного характеру, зменшити кількість видів діяльності, що підлягають ліцензуванню та забезпечити подальше впровадження реєстраційної основи здійснення діяльності у сфері телекомунікацій.

Зазначені зміни будуть досягнуті шляхом внесення змін до законів України "Про поштовий зв'язок", "Про телекомунікації" та низки інших нормативно-правових актів.

Згідно з планом-графіком пропонується завершити переговори щодо зони вільної торгівлі з ЄС, які стануть частиною угоди про асоціацію між Україною і ЄС, а також здійснити необхідне реформування й адаптацію законодавства, інших регуляторних актів, що пов'язані із створенням зони вільної торгівлі і формуванням асоціативних відносин між Україною та ЄС.