ua en ru

НКРЗ зобов'яже операторів повідомляти споживача, що перебуває у роумінгу, про суму коштів на його особовому рахунку, - проект документу

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) України зобов'яже операторів мобільного зв'язку при першій реєстрації кінцевого обладнання споживача в мережі роумінг-партнера для отримання послуг міжнародного роумінгу повідомляти його про суму коштів на його особовому рахунку. Про це йдеться у проекті правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, який затвердила НКРС на сьогоднішньому засіданні.

Також мобільні оператори повинні повідомляти про вартість послуг голосової телефонії в країні знаходження, дзвінків в Україну та з України, послуг з передавання текстових повідомлень, а також щодо вартості послуг з доступу до Інтернет.
"Споживача, з яким укладений договір у письмовій формі, додатково повідомляти про технічну неможливість припинення надання телекомунікаційних послуг у разі відсутності коштів на особовому рахунку абонента. При цьому тимчасове припинення послуг міжнародного роумінгу проводиться після отримання відповідної інформації від роумінг-партнера", - йдеться у повідомленні.

Крім того НКРЗ планує зобов'язати мобільних операторів не пропонувати споживачу контент-послуги з додатковою оплатою, які вимагають обов'язкову відмову споживача шляхом вчинення певних дій.