ua en ru

НКРЕКП схвалила проекти нормативних актів по реалізації закону про ринок природного газу

НКРЕКП схвалила проекти нормативних актів по реалізації закону про ринок природного газу Фото:

Проекти нормативно-правових актів регулюватимуть діяльність суб'єктів ринку природного газу

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила для громадського обговорення проекти Кодексу газорозподільних систем та Правил постачання природного газу. Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

"З метою формування повномасштабного ринку природного газу та створення ефективного конкурентного середовища з урахуванням основних вимог законодавства ЄС Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила для громадського обговорення проекти Кодексу газорозподільних систем та Правил постачання природного газу, а також проект постанови Уряду України "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України у зв'язку з прийняття Закону України "Про ринок природного газу", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що зазначені проекти нормативно-правових актів розроблені на виконання Закону України "Про ринок природного газу" та регулюватимуть діяльність суб'єктів ринку природного газу.

Нагадаємо, НКРЕКП на своєму засіданні зобов'язала обленерго забезпечити друк бланків для оформлення субсидій та доставку їх через "Укрпошту" протягом серпня 2015 року до всіх домогосподарств.