ua en ru

НКРЕКП: оприлюднено нову редакцію примірного договору про доступ до міждержавних електромереж

НКРЕКП: оприлюднено нову редакцію примірного договору про доступ до міждержавних електромереж Фото: НКРЕКП

Примірний договір набув чинності з дня його офіційного опублікування

Примірний договір про доступ до пропускної спроможності міждержавних електричних мереж України, затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), від 23 квітня 2015 р. №1308, сьогодні офіційно оприлюднений в "Офіційному віснику України" за №44, повідомили у прес-службі НКРЕКП.

Примірний договір набув чинності з дня його офіційного опублікування.

"Прийняття примірного договору сприятиме розвитку конкурентних відносин при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності в електроенергетиці", - йдеться в повідомленні.

Згідно з угодою, ДП "НЕК "Укренерго" надає енергопостачальнику доступ до пропускної спроможності міждержавних електричних мереж України через міждержавні перетини для експорту та імпорту електричної енергії за результатами аукціонів, що відбуваються згідно з Порядком проведення електронних аукціонів з розподілу пропускної спроможності міждержавних електричних мереж, затвердженим постановою НКРЕКП від 12 лютого 2015 р. №176 та зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 13 травня 2015 р. №521/26966.

При цьому зізнається, що втрачає силу попередній зразковий договір про доступ до пропускної спроможності міждержавних електричних мереж України, затвердженого постановою НКРЕ від 20 грудня 2012 р. №1667.

Нагадаємо, раніше НКРЕКП зобов'язала обленерго простимулювати збільшення споживання електроенергії в нічний час.