ua en ru

НКРЕ видала ліцензію на виробництво електроенергії "Франко Піві"

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) сьогодні видала ліцензію на виробництво електроенергії ТОВ "Франко Піві" (с. Старокозаче Білгород-Дністровського району Одеської обл.), яке буде експлуатувати другу чергу сонячної електростанції (СЕС) "Старокозаче". Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі комісії.

Дана електростанція буде щорічно виробляти 54,1 млн кВт-год електроенергії, достатньої для енергопостачання 11 тис. домогосподарств, а також запобігати викидам в атмосферу 44 тис. тонн вуглекислого газу. При будівництві СЕС "Старокозаче", яке розпочалося наприкінці 2011 р., використовувалися українські комплектуючі та обладнання.

Також НКРЕ встановила "зелений" тариф для "Франко Піві". Компанія зможе реалізувати електроенергію, вироблену обладнанням другої черги СЕС, за тарифами, які щомісяця встановлюються комісією для наземних об'єктів.

Загальна кількість компаній, що експлуатують електростанції на поновлюваних джерелах і реалізують електроенергію за "зеленим" тарифом, зросла до 66, а кількість самих електростанцій - до 111, з яких 23 - сонячні.