ua en ru

НКРЕ збільшила ліміт пільгового споживання електроенергії для населення до 3600 кВт.год

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) прийняла рішення в опалювальний період збільшити місячний обсяг пільгового споживання електроенергії до рівня 3600 кВт.год. Про це повідомляє прес-служба НКРЕ.

Це стосується населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі готельного типу та гуртожитках), обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (або електроопалювальними установками та кухонними електроплитами), у тому числі в сільській місцевості, а також населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання.

Варто зазначити, що оплата обсягів споживання електроенергії до 3600 кВт.год на місяць згаданими категоріями споживачів, як і раніше, здійснюватиметься за тарифом 21,54 коп. за 1 кВт.год (з ПДВ). Крім того, для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу тариф також залишається 21,54 коп. за 1 кВт.год (з ПДВ) незалежно від обсягів споживання.

Таким чином комісією прийнято рішення в опалювальний період продовжити дію найнижчого тарифу на електроенергію для зазначених груп споживачів за обсяг споживання до 3600 кВт.год на місяць, який застосовувався до цього часу лише на обсяги до 1800 кВт.год на місяць.

Читайте також: Кредиторська заборгованість у сфері ЖКГ становить 20 млрд грн, з них за газ - 10 млрд грн