ua en ru

НКРЕ затвердила "зелені" тарифи ще трьом компаніям

Національна комісія регулювання електроенергетики України, сприяючи розвитку альтернативних та поновлюваних джерел енергії в Україні, сьогодні на відкритому засіданні затвердила "зелені" тарифи ще трьом компаніям, передає прес-служба НКРЕ.

Так, НКРЕ було затверджено "зелені" тарифи ще трьом суб'єктам господарювання, кожен з яких експлуатує по одній малій ГЕС, - "Лан Груп" (встановлена потужність - 0,125 МВт), "Укрелектробуд" (встановлена потужність - 0,8 МВт) та "Український енергетичний розвиток" (встановлена потужність - 0,15 МВт).
Нагадаємо, сьогодні НКРЕ застосовується модель диференційованих (сприятливих) тарифів для суб'єктів господарювання, які виробляють електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії за кожним видом альтернативної енергії та для кожного об'єкта електроенергетики, які діють до 2030 р.
У липні 2009 р. НКРЕ затвердила порядок встановлення, перегляду та припинення дії "зеленого" тарифу для суб'єктів господарської діяльності, який поширюється на суб'єктів господарювання, що отримали ліцензію на здійснення господарської діяльності з виробництва електричної енергії або ліцензію на здійснення господарської діяльності з комбінованого виробництва електричної та теплової енергії.