ua en ru

НКРЕ надала ЗАТ "УкрГаз-Енерго" нову ліцензію строком на 5 років на право постачання природного газу за нерегульованим тарифом

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) надала ЗАТ "УкрГаз-Енерго" нову ліцензію строком на 5 років на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом в обсязі до 4,8 млрд куб. м щорічно. Таке рішення було прийнято в ході сьогоднішнього засідання, передає кореспондент РБК-Україна.
У ході обговорення даного питання представник компанії "Укртрансгаз" Володимир Олійник підкреслив, що на сьогоднішній день тривають судові тяжби між компанією "Уктрансгаз" і "УкрГаз-Енерго" щодо невиконання договору компанією "УкрГаз-Енерго" з питання зберігання природного газу, що дає підстави сумніватися в наявності підземних газових сховищ у компанії "УкрГаз-Енерго".
Крім того, за його словами, на сьогоднішній день компанія "УкрГаз-Енерго" заборгувала "Укртрансгазу" 762 млн грн, з яких 530 млн грн - борг за транспортування природного газу, а 232 млн грн - борг за зберігання природного газу.
У свою чергу представник юридичного управління НКРЕ зазначила, що судові тяжби між цими двома компаніями не дають підстави НКРЕ відмовляти у проханні компанії "УкрГаз-Енерго" в наданні ліцензії на здійснення діяльності, оскільки ліцензія є документом, що підтверджує намір компанії здійснювати той чи інший вид діяльності.