ua en ru

НКРЕ оштрафувала ТОВ "Чиста Вода - Бердянськ" на 85 тис. грн

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) наклала штраф у розмірі 85 тис грн на ТОВ "Чиста Вода - Бердянськ", яке з середини липня 2010 р. з порушенням ліцензійних умов поставляло мешканцям Бердянська воду з порушенням санітарних норм, передає кореспондент РБК-Україна.
Також НКРЕ просить Генеральну прокуратуру України (ГПУ), Службу безпеки України (СБУ), Міністерство охорони здоров'я України, головного санітарного лікаря України та інших фахівців розслідувати обставини діяльності ТОВ "Чиста Вода - Бердянськ".
НКРЕ вимагає від ТОВ "Чиста вода - Бердянськ" до 15 липня провести переукладання договорів з мешканцями сезонних житлових приміщень, розібратися з неукладенням договорів з нежилих приміщень і детально з'ясувати причини відмови тих мешканців Бердянська, які не хочуть укладати договори з місцевим постачальником води.
З урахуванням того, що останнім часом в Бердянську по центральному водопроводу постачається вода, яка відповідає санітарно-епідеміологічним нормам, НКРЕ просить ТОВ "Чиста Вода - Бердянськ" переходити на колишнє джерело води для постачання населення тільки в разі виникнення аварійних ситуацій.