ua en ru

НКРЕ оштрафувала ПАТ "Дніпропетровськгаз" на 85 тис. грн за порушення умов провадження госпдіяльності

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) оштрафувала ПАТ "Дніпропетровськгаз" на 85 тис. грн за порушення умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу за регульованим тарифом та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного і нафтового газу. Відповідне рішення НКРЕ прийняла сьогодні на засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.
Як зазначив в.о. голови НКРЕ Валерій Кальченко, за його пропозицією, висунута вимога усунення порушень до 29 квітня 2011 р. та перекладання договорів з розподільчими рахунками з усіма промисловими споживачами. Він нагадав, що загальна заборгованість ПАТ "Дніпропетровськгаз" перед ДК "Газ Україна" становить 420 млн грн.
В свою чергу головний економіст ПАТ "Дніпропетровськгаз" Володимир Глушук зазначив: "Ми не встигнемо сплатити весь борг за короткий термін, до тих пір, поки не будуть погашені борги перед ДК "Газ Україна" згідно їх процедури погашення боргів". Він додав, що згідно цієї процедури, першочергово сплачують борги від надходжень населення, а лише потім всі борги інших років.