ua en ru

НКРЕ зобов'язала "Нафтогаз" до 3 червня 2011 р. переоформити ліцензію в зв'язку зі зміною юридичного найменування в 2009 р

Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) зобов'язала НАК "Нафтогаз України" до 3 червня 2011 р. переоформити ліцензію в зв'язку зі зміною юридичного найменування компанії в 2009 р. з ВАТ "НАК "Нафтогаз України" на ПАТ "НАК "Нафтогаз України". Про це під час засідання комісії заявив її голова Сергій Тітенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"У зв'язку з порушенням ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу за нерегульованим тарифом, а саме за непереоформлення ліцензії в 2009 р. (доручаю) зобов'язати НАК "Нафтогаз України" до 3 червня 2011 р. здійснити це переоформлення, а також надати підписаний акт про здійснення перевірки НКРЕ до комісії", - заявив С.Тітенко і додав, що якщо інформація не буде надана вчасно, то НКРЕ прийме рішення накласти штраф на "Нафтогаз".
Крім того, С.Тітенко зазначив, що в 2009 р. ліцензія компанії втратила чинність, тому що юридична назва підприємства, яке було відкритим акціонерним товариством, здійснило перейменування на публічне акціонерне товариство, що стало підставою для переоформлення ліцензії. Проте, за його словами, "Нафтогаз" до НКРЕ так і не звернувся, а також не надав необхідної копії свідоцтва державної реєстрації.
У свою чергу представники "Нафтогазу" зобов'язалися сьогодні надати до НКРЕ підписаний акт про здійснення перевірки а також переоформити ліцензію компанії до вказаної дати.