ua en ru

НКРЕ не має достатньо інформації для перегляду тарифів на газ для населення - С. Тітенко

На сьогоднішньому засіданні, 24 березня, Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ) не розглядала питання про формування ціни на газ для населення. Про це журналістам повідомив голова НКРЕ Сергій Тітенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"У нас ще немає достатньої інформації щоб бути обгрунтованими повністю (у цьому питанні)", - зазначив С.Тітенко, відповідаючи на питання кореспондента РБК-Україна про причини перенесення цього питання на більш пізній період.
"Будуються компанії, будуються газопроводи, беруться на баланс і ми повинні збільшити амортизаційні відрахування. Ви знаєте, що з 1 серпня збільшилися ціни на газ і з 1 квітня вони теж збільшаться і тому для того, щоб не було фінансової дисбалансу ми повинні з 1 квітня врахувати вартість газу, технологічні витрати... і якщо ми цього не зробимо, будуть недорасчети і так далі... У нас зараз є всі розрахунки щодо вартості імпортованого газу з 1 квітня, але ще немає від Національного банку курсу долара, офіційного. Ми не можемо сьогодні взяти курс долара... нам просто потрібен час для цього, щоб перерахувати, адже вартість газу на кордоні в доларах - це технічний, але дуже важливий крок. Все це ми повинні внести і зробити відповідні висновки ", - зазначив С.Тітенко.