ua en ru

У Нідерландах ввели заборону на носіння паранджі

У Нідерландах ввели заборону на носіння паранджі Ілюстративне фото (pixabay.com)

Також заборона поширюється на носіння бурки, балаклави і закритих мотоциклетних шоломів

У Нідерландах набула чинності заборона на носіння у громадських місцях будь-якого одягу, що закриває обличчя, зокрема паранджі чи нікабу. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на AD.

Зазначено, що в список неприйнятного одягу потрапили бурка, нікаб, балаклава і закриті мотоциклетні шоломи. Відтепер носити речі, які повністю закривають обличчя, не можна в школах, держустановах, в лікарнях і громадському транспорті. За порушення заборони загрожує штраф у розмірі 150 євро. При цьому заборона є частковою, так як на вулиці вона не діє.

Також повідомляється, що закон мав набути чинності 1 липня, але ряд освітніх установ міг зіткнутися з труднощами через введення заборони в середині навчального року, тому міністр внутрішніх справ Нідерландів Кайса Оллонгрен перенесла дату набуття чинності документа.

Зокрема, згідно з прийнятим законом держслужбовці та водії громадського транспорту повинні попросити порушника зняти предмет, що закриває обличчя. У разі відмови він повинен покинути громадське місце, в іншому випадку при опорі залучать поліцію. При цьому представники громадського транспорту заявили, що не допустять серйозних збоїв у роботі, тому водії не будуть стежити за дотриманням заборони.

Крім того, відвідувачі із закритим обличчям не зможуть звернутися до поліцейського відділку за допомогою, якщо не знімуть убір з обличчя. Їм доведеться дзвонити або подавати заяву в електронному вигляді.

Нагадаємо, в травні уряд Данії заборонило носити в громадських місцях одяг, який закриває обличчя, зокрема нікаб і паранджу.

Як писало РБК-Україна, в жовтні минулого року в ООН вимагали від Франції переглянути заборону на носіння нікабу.