ua en ru

НХЛ відклала матчі Кубка Стенлі на знак протесту проти расизму

НХЛ відклала матчі Кубка Стенлі на знак протесту проти расизму Фото: НХЛ відклала плей-офф (nhl.com)

Зустрічі відновляться 30 серпня

Національна хокейна ліга (НХЛ) перенесла проведення матчів плей-офф Кубка Стенлі, запланованих на 28 і 29 серпня. Рішення про скасування зустрічей ухвалили команди на знак протесту проти расизму і жорстокості поліції.

Про це йдеться в заяві ліги.

"Після довгих обговорень гравці НХЛ вважають, що найкраще було б зробити крок назад і не грати сьогоднішні і завтрашні матчі за розкладом", - йдеться в повідомленні.

НХЛ підтримало рішення гравців і перенесе чотири гри і відповідним чином скоригує решту розкладу другого раунду. Зустрічі відновляться 30 серпня.

У заяві підкреслюється, що два дні без ігор покажуть, що вони єдині в боротьбі з расизмом, а також викличуть подальші обговорення серед уболівальників на цю тему.

В НХЛ уточнили, що рішення про перенесення матчів було прийнято після того, як всі основні спортивні американські ліги відклали проведення запланованих на цей тиждень зустрічей. Також з протестами виступили Головна бейсбольна ліга (MLB) і Головна футбольна ліга (MLS).

Нагадаємо, раніше через протести були припинені на два дні матчі плей-офф Національної баскетбольної асоціації і на день тенісний турнір в Цинциннаті, який проходить в Нью-Йорку.

У США спалахнула нова хвиля протестів, викликаних діями поліцейських в місті Кеноші (штат Вісконсин), які кілька разів вистрілили в спину афроамериканцю Джейкобу Блейку, після того, як він намагався розняти двох посварених жінок.