ua en ru

Нардеп: в Нідерландах 90% парламентаріїв підтримують УА України з ЄС

Нардеп: в Нідерландах 90% парламентаріїв підтримують УА України з ЄС Фото: Наталія Кацер-Бучковська розповіла про підтримку УА України з ЄС в Нідерландах

Представники парламенту Нідерландів цікавляться готовністю України до асоціації з ЄС

У Нідерландах 90% парламентаріїв підтримують Угоду про асоціацію України з Європейським союзом. Про це після зустрічі представників парламентського комітету у закордонних справах з делегацією комітету закордонних справ парламенту Нідерландів повідомила нардеп від "Народного фронту", керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Нідерландами Наталія Кацер-Бучковська, передає кореспондент РБК-Україна.

"90% парламенту Нідерландів підтримує асоціацію України, але приймати рішення будуть громадяни (на референдумі 6 квітня, - ред.). Тому парламентарі запитували, які все-таки аргументи повинні бути донесені їх виборцям, щоб вони підтримали українську асоціацію", - Кацер-Бучковська.

Вона додала, що представники парламенту Нідерландів цікавилися, наскільки Україна готова до асоціації з ЄС.

"Референдум є консультативним, але ми повинні розуміти, що ....якщо результат буде негативним, чого ми не очікуємо, то політики будуть прислухатися до думки своїх громадян. Це буде дуже важка ситуація. Буде приймати рішення парламенту. Буде ще одне голосування в парламенті", - додала Кацер-Бучковська.

Нагадаємо, в Нідерландах зросла кількість противників асоціацію з Україною.