ua en ru

Неймара визнано найдорожчим футболістом світу

Неймара визнано найдорожчим футболістом світу Фото: Неймар (instagram.com/neymarjr)

Несподівано низьку позицію посідає Роналду

Бразильський нападник французького "Парі Сен-Жермен" Неймар є найдорожчим футболістом у світі - його трансферну вартість оцінено в 213 млн євро. Про це зазначається в щорічному огляді онлайн-видання Football Observatory, що випускає Міжнародний центр вивчення спорту (CIES).

Перехід Неймара влітку 2017 року у французький клуб з "Барселони" встановив світовий трансферний рекорд - 222 млн євро. На даний момент контракт 25-річного бразильця коштує 213 млн євро.

Другим в списку найдорожчих гравців йде аргентинський форвард "Барселони" Ліонель Мессі (202,2 млн євро). Замикає трійку нападник лондонського "Тоттенхема" Харрі Кейн (194,7 млн євро).

Несподівано низьку позицію (49) посідає чинний володар "Золотого м'яча" і переможець чемпіонату Європи Кріштіану Роналду - його трансферну вартість оцінено в 80,4 млн євро. Виною тому невисока результативність зірки "Реала" в цьому сезоні, а також той факт, що йому скоро виповниться 33 роки. Минулого року португалець займав сьоме місце в цьому списку.

У топ-10 також увійшли: Кіліан Мбаппе (ПСЖ, 192,5), Пауло Диба ("Ювентус", 174,6), Справі Аллі ("Тоттенхем", 171,3), Кевін де Брейне ("Манчестер Сіті", 167,8), Ромелу Лукаку ("Манчестер Юнайтед", 164,8) Антуан Грізманн ("Атлетіко", 150,2) і Поль Погба ("Манчестер Юнайтед", 147,5).

Під час дослідження враховувалися такі фактори, як вік футболіста, його позиція, тривалість контракту, ігрові показники, роль у збірній команді.

Нагадаємо, ПСЖ має намір отримати в свої ряди лідера мадридського "Реала" Кріштіану Роналду і зробити його найбільш високооплачуваним гравцем.