ua en ru

Неучасть Криму у виборах Президента України не вплине на їхні результат , - Магера

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера вважає, що неучасть населення півострова Крим у виборах Президента України не вплине на їхні результати.

Заступник голови Центральної виборчої комісії України Андрій Магера вважає, що неучасть населення півострова Крим у виборах Президента України не вплине на їхні результати. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Результати виборів Президента країни встановлюються незалежно від кількості дільниць і округів , на яких вони були проведені. Це означає, що якщо Крим і Севастополь не проголосують, якщо там не буде комісій , то це не вплине на дійсність результатів виборів", - сказав Магера.

"Президент буде обраний легітимно. Україна - унітарна держава і Конституція не вимагає, щоб на якійсь території обов'язково проголосувало певну кількість виборців", - додав заступник голови ЦВК.

Нагадаємо, вибори Президента України призначені на 25 травня. 18 березня Президент Росії Володимир Путін підписав договір про включення до складу РФ Криму і Севастополя.