ua en ru

Нетаньяху: не менше 6 країн готуються перенести посольства до Єрусалиму

Нетаньяху: не менше 6 країн готуються перенести посольства до Єрусалиму Фото: Біньямін Нетаньяху flickr.com/israelipm)

На даний момент відомо про відповідне рішення США і Гватемали

На сьогоднішній день не менше шести країн готуються перенести свої посольства в Ізраїлі в Єрусалим. Про це на дипломатичному прийомі в Єрусалимі заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, передає Reuters.

"Щоб сприяти миру ... перемістіть свої посольства сюди (до Єрусалиму, - ред.)", - заявив Нетаньяху на прийомі, присвяченому 70-річчю незалежності Ізраїлю.

Крім того, він висловив подяку Гватемалі, яка прийняла рішення про перенесення посольства. У той же час Нетаньяху не назвав інші країни, які готуються до аналогічного кроку.

"Я радий сказати, що є принаймні півдюжини країн, які в даний час серйозно розглядають перенесення своїх посольств до Єрусалиму", - зазначив ізраїльський прем'єр.

Він також додав, що посольства перших десяти країн, які переїдуть до Єрусалиму, отримають преференції, однак не уточнив, про що конкретно йде мова.

Зазначимо, більшість країн світу не визнають суверенітету Ізраїлю або Палестини в Єрусалимі, тому посольства в Ізраїлі перебувають в Тель-Авіві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп розглядає можливість відвідати відкриття посольства США в Єрусалимі, яке заплановано на 14 травня.