ua en ru

Немає сумнівів у тому, що Київрада легітимна, - депутат

Київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення скаргу столичних горорганизаций ВО "Батьківщина" та політичної партії "Громадянська позиція" на постанову Окружного адміністративного суду Києва від 9 серпня 2013 р. Окружний суд цією постановою визнав компетенції на здійснення повноважень Київради і у заступника міського голови - секретаря Київради Галини Гереги. Суд також вирішив, що ця компетенція залишається аж до обрання нового складу Київської міської ради на чергових місцевих виборах.

Цього ж дня Окружний адміністративний суд Києва залишив без розгляду позов народних депутатів від "Батьківщини" Юрія Одарченка та Олександра Чорноволенка до Київради і Галини Гереги з вимогою визнати незаконним і скасувати розпорядження Гереги про скликання засідання Київради 19 серпня. Суд постановив залишити справу без розгляду, оскільки отримав від позивачів клопотання про відкликання позовної заяви.
Коментуючи спроби представників ВО "Батьківщина" оскаржити проведення засідання Київради 19 серпня депутат, член постійної комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики Київради Віктор Гринюк закликав народних депутатів припинити спекуляції навколо роботи міського представницького органу та зосередитися на вирішенні проблем столиці у сесійній залі парламенту.

"Я не сумнівався в рішенні суду. Закон чітко говорить, що нинішній склад Київради зобов'язаний працювати до тих пір, поки не відбудуться вибори і не буде обраний новий Київрада. Тому рішення абсолютно логічно і законно. Я б акцентував на іншому. На превеликий жаль, те, над чим столична влада працювала останні роки, сьогодні поставлено під удар із-за політичних амбіцій окремих сил і політиків. Певна стабільність, впевненість киян у завтрашньому дні, сприятливий інвестиційний клімат в Києві планомірно руйнуються в догоду чиїхось сьогохвилинних інтересів. І програє від цього передусім пересічний киянин. Той же вчитель, медсестра, будівельник, пенсіонер", - сказав Віктор Гринюк.

За його словами, вже сьогодні в приватних бесідах західні інвестори висловлюють занепокоєння ситуацією навколо Київради. Ще більше занепокоєння звучить з вуст жителів столиці, чий добробут часом напряму залежить від того, наскільки плідно і стабільно працює Київрада.

"Я вважаю неприпустимим блокування роботи Київради, а також спроби провести ревізію соціальних рішень, прийнятих нами. Ми, депутати Київської міської ради, закликаємо народних депутатів, політичні сили припинити раз і назавжди політичні спекуляції навколо роботи міського представницького органу. Ми просимо зосередитися на вирішенні проблем столиці у сесійній залі парламенту", - сказав Гринюк.

Раніше юристи відзначали, що в разі позитивних для позивачів рішень судів документи, прийняті на "соціальній" сесії Київради, можуть бути визнані нелегітимними. Зокрема, мова йде про рішення виділити кошти на виплати муніципальних надбавок столичним бюджетникам і безробітним киянам, які брали участь у громадських роботах. Також на засіданні депутати виділили коштів на проектування будівництва метро на Теремки-2 і на Троєщину, на завершення будівництва станції метро "Теремки", на роботи з реконструкції Поштової площі та вулиць, на придбання снігоприбиральної техніки, ремонт магістральних каналізаційних колекторів та інше.