ua en ru

У кількох містах України частково відновлено опалювальний сезон

У кількох містах України частково відновлено опалювальний сезон Фото: в Україні частково відновлено опалювальний сезон

Опалювальний сезон відновлено в Івано-Франківську, Кременчуці та Львові

В Івано-Франківську у зв’язку зі значним похолоданням відновлять теплопостачання в лікувальні та навчальні заклади міста. Про це повідомляє ZIK.

Як повідомляється, в Івано-Франківську відновлять теплопостачання в лікувальні, а також, де це можливо, до навчальних закладів.

"У майбутньому працюватимемо, аби перевести школи та садки Івано-Франківська на автономне опалення, щоб створити максимально комфортні умови для наших дітей", - зазначив міський голова Руслан Марцінків.

За повідомленням Державної служби України з надзвичайних ситуацій, в Івано-Франківську та області з 18 до 22 квітня очікується холодна погода: вночі заморозки у повітрі 0-5 градусів, на поверхні грунту 3-8 градусів, температура вдень 2-9 градусів тепла.

Крім того, за повідомленням прес-служби Львівської міської ради, опалювальний сезон триває у Львові.

"Опалювальний сезон триває. Температура зовнішнього повітря поки не дозволяє приймати рішення про закінчення опалювального сезону. Щоб припинити подачу опалення потрібно, щоб середньодобова температура протягом трьох діб була вищою 8 градусів тепла. Наразі такої температури не спостерігаємо" - повідомив начальник управлінні інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець.

Так, станом на ранок 18 квітня опалення подається до усіх споживачів "Львівтеплоенерго".

Також, за повідомленням КременчугТoday, у зв'язку з заморозками в Кременчуці відновлюють опалювальний сезон.

Так, за словами віце-мер міста Ольги Усанової, опалення включать на тиждень, опалюватися будуть стаціонари Другої, Третьої і П'ятої міських лікарень, дитяча лікарня та пологовий будинок. Як зазначається, вказані медустанови опалюють автономні котельні, тому там можливе відновлення подачі тепла.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні 18-22 квітня.