ua en ru

З непідконтрольних Україні територій були переміщені 147 засуджених, - Лутковська

З непідконтрольних Україні територій були переміщені 147 засуджених, - Лутковська Фото: Валерія Лутковська відзвітувала про роботу в Мінську

Також у Мінську обговорювалося питання про долі дітей, які перебувають на непідконтрольних Україні територіях

За участю українського омбудсмена з тимчасово непідконтрольних територій України були переміщені 147 засуджених осіб. Про це заявила український омбудсмен Валерія Лутковська в ефірі "5 каналу".

"Я перебуваю в Мінську з дуже конкретними питаннями. З цих питань мені вдалося домовитися. Це було і переміщення засуджених, з моєю участю їх було перевезено 147 осіб", - сказала Лутковська.

За її словами, також у Мінську обговорювалося питання про долю дітей.

"Я отримала так само претензії з боку представників так званих ЛНР/ДНР щодо ситуації з дітьми на підконтрольній території. Я приїжджаю з дуже конкретними питаннями, які стосуються конкретних сфер моєї діяльності", - додала Лутковська.

Як повідомлялося раніше, Україна звернулася до Росії з листом-проханням відвідати ряд заарештованих українців у РФ.

В обмін уповноваженому з прав людини в Росії Тетяні Москальковой пропонується також оцінити умови утримання заарештованих росіян в Україні.

"Я надіслала список з 300+ громадян РФ, які зараз сидять в Україні в місцях позбавлення волі. Зі свого боку я попросила про візит до 12 дітей, які перебувають в Росії і кому власне важко достукатися. Я чекаю цю реакцію, поки пройшло не так багато часу", - заявила Лутковська.

Нагадаємо, СБУ і омбудсмен проведуть верифікацію списку людей, які відмовилися їхати на окупований Донбас.