ua en ru

Необхідно посилити зовнішній кордон через мігрантів, - глави МВС країн ЄС

Необхідно посилити зовнішній кордон через мігрантів, - глави МВС країн ЄС Фото: глави МВС країн ЄС заявили про необхідність посилити зовнішній кордон через мігрантів (csamir.com)

Глави МВС країн ЄС заявили про необхідність посилити зовнішній кордон через мігрантів. Проблема також загострилася на тлі захоплення Афганістану талібами, через що багато афганців намагаються втекти з країни, побоюючись репресій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Країни ЄС звинуватили Білорусь у здійсненні "прямого нападу" шляхом виштовхування мігрантів через кордон, і погодилися з необхідністю в майбутньому зміцнити зовнішні кордони.

Європейський Союз звинуватив Олександра Лукашенка в організації прибуття тисяч людей на кордони Литви, Латвії та Польщі у відповідь на санкції, введені проти Білорусі. Міністри внутрішніх справ 27 країн ЄС заявили, що Білорусь прагне "використовувати людей в політичних цілях".

"Така агресивна поведінка ... неприйнятна і рівносильна прямій атаці, спрямованій на дестабілізацію і тиск на ЄС", - йдеться в заяві міністрів.

Держави-члени ЄС стурбовані можливістю повторення європейської міграційної кризи 2015/16 року, коли хаотичне прибуття більше мільйона людей з Близького Сходу порушило систему безпеки і соціального забезпечення блоку країн.

Міністри, без прямої згадки Афганістану, заявили, що "необхідно зміцнити весь зовнішній кордон" ЄС, щоб запобігти незаконному перетинанню кордону в майбутньому.