ua en ru

Німецький перевізник запускає автобусні рейси в Україну

Німецький перевізник запускає автобусні рейси в Україну Фото: Flixbus (flickr.com Neil Howard)

Перевізник запускає рейси в Європу з 4 українських міст

Німецька автобусний перевізник Flixbus сьогодні, 25 липня, заявив про запуск рейсів з чотирьох міст України до європейських напрямках. Про це передає DW.

Повідомляється, що перший рейс вирушить з Праги в Україну 27 липня. Всього ж Flixbus буде їздити в Європу зі Львова, Житомира, Рівного та Києва.

В менеджменту компанії заявили, що рішення про вихід на український ринок не пов'язане безпосередньо з безвізовим режимом між Україною і Євросоюзом, однак безвиз значно прискорив процес.

"Ми в будь-якому випадку планували залучити Україну до нашої європейської мережі. Рішення їхати в Україну не стосувалося безвізового режиму для українських громадян. Однак у нинішній ситуації ми прагнули зробити це якомога швидше", - заявив віце-президент Flixbus по Східній Європі Микола Войтюк.

Наголошується, що український напрямок буде обслуговувати партнер Flixbus - чеська компанія Umbrella. Войтюк зазначив, що Flixbus надалі буде розширювати сітку рейсів:

"Ми дивимося, які міста будуть придатними для підключення до нашої мережі. У наступному році ми плануємо розширення і підключимо більше, ніж чотири міста, які зараз", - сказав Войтюк.

Квиток до Праги на сайті перевізника коштує близько 730 гривень (25 євро). У Вроцлав - 560 гривень (менше 20 євро), Краків - 580 гривень (20 євро).

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав трансформацію аеропорту "Гостомель" в базовий аеропорт для лоукостів.