ua en ru

Німецька розвідка очікує нових кібератак перед виборами

Німецька розвідка очікує нових кібератак перед виборами Фото: Ганс-Георг Маассен

Німці чекають кібератак проти політиків і чиновників

Служба безпеки Федеративної Республіки Німеччина очікує нових кібератак перед загальними виборами, які пройдуть у вересні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми очікуємо нових кібератак, ми уважно стежимо за загрозами", - заявив глава внутрішньої розвідки Німеччини Ганс-Георг Маассен.

За його словами, співробітники спецслужби змогли виявити і виключити повторення фішингових атак (виманювання даних) проти партії канлера німеччини Ангели Меркель Християнсько-демократичного союзу.

Так, німецькі чиновники стежать за ситуацією з можливими кібератаками після повідомлень спецслужб США про викрадення документів американського Національного комітету Демократичної партії, що вплинуло на хід виборів в 2016 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заарештований у Німеччині шпигун зі Швейцарії Даніель М. завербував одного з працівників податкового відомства федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія. Завербований податківець збирав для розвідки Швейцарії інформацію про дії німецьких відомств при отриманні бази даних німецьких податкових ухильників за кордоном.