ua en ru

Нафтові ф'ючерси торгуються різноспрямовано , Brent помірно дорожчає

Нафтові ф'ючерси на біржах в Лондоні і Нью - Йорку торгуються різноспрямовано: ціна нафти Brent з постачанням в листопаді з початку дня трохи підвищилася , а жовтневий ф'ючерс WTI ( закінчується сьогодні на закритті торгів ), навпаки, дешевшає.

Станом на 13:50 ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали ( дол. /бар.)

- IPE Brent Crude ( листопад) - 109,19 ( +0,43 ) при діапазоні котирувань 108,40-109,45;

- Light , Sweet Crude Oil ( жовтень) - 106,01 ( -0,38 ) при діапазоні котирувань 106,01-106,46.

За підсумками торгового тижня зниження ціни Brent може скласти близько 3 дол./бар.: Тиждень була відзначена збільшенням нафтовидобутку в Лівії , що знизилася у зв'язку з імовірністю військової операції США в Сирії і ознаками прийдешнього потепління ірано - американських відносин. Всі ці фактори чинили тиск на вартість ф'ючерсів Brent.

Американська легка нафта сьогодні дешевшає на тлі деяких побоювань за рівні попиту на паливо в США. На цьому тижні Федеральна резервна система ( ФРС) ухвалила рішення зберегти незмінними щомісячні темпи грошових вливань у фінансовий сектор, що спочатку було сприйнято учасниками нафтового ринку з ентузіазмом ( надм'яка грошово - кредитна політика ФРС традиційно стимулює зростання цін на більш ризикові активи , такі як сировинні товари або акції). Однак до кінця тижня аналітики звернули увагу на зворотний бік рішення ФРС: монетарна влада не задоволені темпами економічного зростання в США , а значить , споживання нафти і нафтопродуктів в країні може виявитися нижче , ніж передбачалося раніше.