ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються в позитивній ціновій зоні

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються з початку дня в позитивній ціновій зоні, технічно відіграючи своє падіння після фіксації прибутку напередодні. Станом на 13:15 мск ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 103,87 (+0,61) при діапазоні котирувань 103,07-104,48;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 88,55 (+0,41) при діапазоні котирувань 87,76-88,97.

Ціни на нафтові ф'ючерси до теперішнього часу відіграли приблизно восьму частину від свого падіння напередодні, тому істотно з початку торгів не змінилися. Більш активним покупкам нафтових ф'ючерсів перешкоджає обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX.

Опублікована сьогодні макроекономічна статистика з ділової активності в промисловому секторі та у сфері послуг Німеччини і країн єврозони опинилася гірше за очікування ринку. На цьому тлі американський долар продовжує укріплювати свої позиції і чинити сильний тиск на євро, що стримує активні покупки нафти та інших товарних активів, що котируються в валюті США. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) зараз тримається вище за позначку 83,8 пункту після того, як за підсумками дня напередодні цей індикатор закрився трохи вище 83,7 пункту.

Нагадаємо, нафта на біржах сьогодні дорожчає через технічні покупки нафтових ф'ючерсів, які після двох сесій фіксації прибутку сильно впали в ціні, опустившись до мінімуму за шість торгових днів. Так, за попередні дві сесії (23 та 20 липня) ціна нафти Brent впала на 4,2%, а ціна нафти WTI (Light Sweet) втратила 5,3%, забезпечивши сьогодні привабливі умови для відкриття довгих позицій.