ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються в негативній зоні

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються в негативній зоні. При цьому ціни на нафтові ф'ючерси з початку дня істотно не змінилися.

Станом на 15:15 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (червень) - 113,04 (-0,16) при діапазоні котирувань 112,57-113,37;
- Light, Sweet Crude Oil (червень) - 96,70 (-0,11) при діапазоні котирувань 96,08-96,92.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються під тиском побоювань ослаблення попиту глобальної економіки на енергоносії. Інвестори стурбовані посилюванням боргової кризи в Іспанії і новою загрозою дефолту Греції.

На відкритті фондових торгів у США очікується пониження більшості провідних індексів, що теж сприяє низькому попиту на нафтові ф'ючерси. Міністерство торгівлі США сьогодні оприлюднить інформацію по дефіциту торгового балансу за березень. Аналітики прогнозують, що негативне сальдо збільшиться в місячному численні з 46 млрд до 50 млрд дол.

Міністерство праці США сьогодні повідомить про кількість первинних звернень за виплатою з безробіття за звітний тиждень, який завершився 5 травня. Згідно з прогнозом експертів, даний показник збільшиться до 366 тис. звернень проти 365 тис. за попередній тиждень.

Продажам нафтових ф'ючерсів сприяють також дані про подальше зростання комерційних запасів сирої нафти в США, які досягли максимального рівня майже за 22 роки. Як повідомило напередодні Міністерство енергетики США, комерційні запаси сирої нафти в країні за підсумками звітного тижня, який завершився 4 травня, збільшилися на 3,7 млн бар. Чергове, вже сьоме підряд збільшення запасів сирої нафти в США стало наслідком зростання нафтового імпорту при сезонному зниженні об'ємів переробки нафти.

Комерційні запаси сирої нафти в США на закінчення звітного тижня офіційно склали 379,5 млн бар. - найвищий показник з кінця серпня 1990 р. (максимум за 21 рік і 8 місяців). Зокрема запаси нафти на терміналі Кушинг в Оклахомі, найбільшому нафтовому сховищі США, виросли за звітний тиждень на 1,63 млн бар. і досягли свого нового історичного максимуму, встановившись на рівні 44,127 млн бар.

З початку травня ц.р. офіційна ціна нафти WTI впала на 8,8%. Зокрема за підсумками торгів 9 травня 2012 р. вона відновила свій тримісячний мінімум, встановившись нижче 97 дол./бар.

Ціна нафти Brent з початку травня ц.р. впала на 5,4%. Напередодні вперше за шість торгових днів нафта Brent трохи подорожчала, що було викликане її технічними покупками, що почалися після того, як за підсумками торгів 8 травня її офіційна ціна ціна вперше за три місяці встановилася нижче 113 дол./бар.

Нагадаємо, ціна нафтового "кошика" ОПЕК другий день підряд залишається нижче за відмітку 110 дол./бар.