ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються без загальної тенденції

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються без загальної тенденції. У той час як котирування нафти WTI (Light Sweet) потроху зростають, котирування Brent знижуються.

Станом на 14:10 за киъвським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (квітень) - 124,94 (-0,03) при діапазоні котирувань 124,65-125,35;
- Light, Sweet Crude Oil (квітень) - 105,63 (+0,20) при діапазоні котирувань 105,26-105,95.

Ціни на нафтові ф'ючерси з початку дня істотно не змінилися. Нафта на біржах сьогодні технічно відіграє своє зниження напередодні. При цьому додаткову підтримку ринку надає деяке ослаблення інтересу до покупок американського долара. У той же час негативна динаміка котирувань Brent викликана майбутнім завершенням контрактного періоду по ф'ючерсу квітневого.

Нагадаємо, за підсумками торгів 14 березня 2012 р. нафта на біржах в Лондоні і в Нью-Йорку помітно подешевшала, що було викликано подальшим зростанням комерційних запасів сирої нафти в США і помітним подорожчанням американського долара. Ціни на нафтові ф'ючерси напередодні знизилися в середньому на 1,1% і опустилися до свого тижневого мінімуму. Так, напередодні вперше після 7 березня ц.р. офіційна ціна нафти Brent встановилася нижче за позначку 125 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) - нижче 106 дол./бар.

Ціна нафтового "кошика" ОПЕК другий день поспіль тримається вище за позначку 124 дол./бар.