ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються без загальної тенденції

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються без загальної тенденції. У той час як котирування Light Sweet слабо ростуть, котирування Brent знижуються.

Станом на 14:55 за Київським часом ціни по операціях з нафтовими контрактами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (липень) - 96,55 (-0,58) при діапазоні котирувань 96,44-97,80;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 82,70 (+0,08) при діапазоні котирувань 82,27-83,08.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку дня істотно не змінилися. Рух нафтових котирувань сьогодні визначають в основному технічні фактори. При цьому ринок залишається під тиском побоювання скорочення глобального попиту на нафту і енергоносії, в той час як постачання нафти на світовий ринок, можливо, залишаться високі.

Сьогодні у Відні відбудеться нарада міністрів нафти країн ОПЕК з питання постачань нафти на світовий ринок. В даний час країни ОПЕК видобувають майже 33 млн бар. нафти щодня. Це найвищий показник приблизно за три з половиною роки. Однак не всі представники ОПЕК вважають, що видобуток нафти і її постачання на світовий ринок слід зменшити. Багато члени картелю вважають, що існуючі обсяги нафтовидобутку можна поки зберегти.

На відкритті фондових торгів в США очікується незначна зміна провідних індексів. До відкриття торгів з'являться дані Міністерства праці США за споживчими цінами в травні і тижневі дані щодо трудової зайнятості. Одночасно Міністерство торгівлі опублікує дані про стан дефіциту платіжного балансу США за I квартал 2012 р. Аналітики прогнозують дефіцит платіжного балансу США на рівні 132,3 млрд дол. проти 124 млрд дол. в попередньому кварталі.

Нагадаємо, нафта на біржах у Нью-йорку і Лондоні напередодні подешевшала, а ціни на нафтові ф'ючерси оновили свої багатомісячні мінімуми. За підсумками торгів 13 червня 2012 р. офіційна ціна нафти Brent оновила свою найнижче значення за 17 з половиною місяців, опустившись до 97,13 дол./бар., а ціна нафти WTI (Light Sweet) оновила свій найнижчий показник за вісім з половиною місяців і склала 82,62 дол./бар.